FAQ

Bekijk hier onze veelgestelde vragen bij I Do Beauty.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up is een vorm van make-up waar u, zoals de naam het al doet vermoeden, jarenlang plezier van zult hebben. Het aanbrengen van permanente make-up heeft dan ook een aantal voordelen ten opzichte van het gebruik van gewone make-up. Een groot voordeel is dat u iedere ochtend met een mooi en verzorgd uiterlijk opstaat en niet meer aan de slag hoeft met bijvoorbeeld een eyeliner, wenkbrauw- of lippotlood. Dit bespaart een hoop tijd en biedt een absolute uitkomst!

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

Over het algemeen blijft permanente make-up altijd aanwezig. De intensiteit van uw permanente make-up kan in de loop der jaren wel vervagen. Dit is echter volkomen afhankelijk per persoon en hier gaat 1 tot 3 jaar overheen. Dit heeft onder meer te maken met de natuurlijke cel vernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV licht. De huid is bij ieder persoon anders, waardoor de pigmentatie bij ieder persoon ander kan uitvallen. Een nabehandeling is hiervoor een goede oplossing, zodat uw permanente make-up altijd de juiste kleur en vorm heeft.

Doet het zetten van permanente make-up pijn?

De behandeling wordt door onze klanten niet als pijnlijk ervaren, maar het is niet gevoelloos. Vooraf kunt u bij uw huisarts verdovende crème halen en die kunt u vooraf aanbrengen om de pijn tegen te gaan. Geen reden om het niet te doen dus!

Moet ik zelf de kleur uitkiezen?

Nee. Uw specialiste heeft de keuze uit meer dan 80 kleuren voor alle soorten huidtypen. Uw specialiste heeft een speciale opleiding gevolgd over kleurenleer, hierdoor kan zij u deskundig adviseren welke kleur het beste bij u past. Onze kleur pigmenten zijn volledig goedgekeurd volgens de Europese normen en wetten.

Kan ik nog gewone make-up aanbrengen?

Dat kan, maar niet direct. Na een week adviseer ik u weer gewone make-up te gebruiken.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling is per behandeling verschillend. Over het algemeen duurt een behandeling inclusief voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling ongeveer 2 uur.

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling

Minimaal 24 uur voor de behandeling geen alcohol nuttigen, omdat alcohol het bloed dunner maakt, waardoor het kleur pigment minder goed hecht in de huid. Geen bloedverdunners nemen, zoals aspirine of andere medicatie die het bloed dun maken. U mag wel een pijnstiller nemen zoals paracetamol.

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee. De eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De kleur neemt circa 40% in intensiteit af binnen een week.

Is permanente make-up veilig en hygiënisch?

Ja, het zetten van permanente make-up is veilig. Alle behandelingen conform de eisen van het Landelijke Centrum Hygiëne en Veiligheid uitgevoerd en waarvan de controle in handen is van de GGD. Bij elke klant wordt een nieuwe steriele naald gebruikt, welke na de behandeling vernietigd wordt. Mede hierdoor kunt u ervan verzekerd zijn dat permanente make-up bij uw specialiste volledig veilig en hygiënisch is.

Het is daarnaast heel belangrijk hoe uzelf met de nazorg omgaat. U krijgt een formulier mee waarin staat hoe u in de weken na de permanente make-up behandeling met uw wond dient om te gaan. U kunt altijd voor vragen, contact met ons opnemen.

Wat is het verschil tussen permanente make-up en tatoeëren?

Permanente make-up lijkt op tatoeëren, maar er zijn toch belangrijke verschillen. Een tatoeage wordt echter in het onderhuids bindweefsel geplaatst, dit is echt permanent. Permanente make-up wordt in de lederhuid geplaatst. Deze pigmentatie is hierdoor eigenlijk niet echt permanent. Een tatoeage pigment is veel vloeibaarder en heeft een veel grotere kleurdichtheid dan het pigment dat gebruikt wordt bij Permanent Make-up. Door onder andere ultraviolet licht en door het natuurlijke vernieuwen van de huid door schuren en wrijving, zal de pigmentatie na 1 tot 4 jaar vervagen.

Wanneer kan ik niet de behandeling permanente make-up doen?

Helaas is permanente make-up niet voor iedereen geschikt. Als u zwanger bent, wordt er niet behandeld. Bij de volgende aandoeningen kunt u niet behandeld worden, tenzij u een aantoonbare toestemming heeft van uw huisarts:

 • Chronische huidaandoeningen (o.a. Psoriasis, eczeem)
 • Hemofilie (stollingsproblemen)
 • Keloïd (overmatig lidtekenweefsel)
 • Immuun stoornissen (infectie- en ontstekingsgevaar)
 • Suikerziekte / diabetes (slechte wondgenezing, bloedingen)
 • Hart- en vaatafwijkingen

Indien u een contra indicatie heeft, kunt u voor vragen en informatie hierover kan je contact opnemen met uw behandeld arts. Wij vragen je een verklaring van uw arts mee te brengen, als u een van deze aandoeningen heeft.

Is het eind resultaat meteen zichtbaar?

Ja en nee. De kleur zal de eerste week na de behandeling vele malen donkerder zijn, dan het resultaat na 3 weken. Hiervan dient u zich heel bewust van te zijn, omdat de kleur na de behandeling erg opvallend kan zijn. Door de natuurlijke cel vernieuwing zullen er na de behandeling korstjes ontstaan, die na 1 week tot 2 weken verdwijnen.

De kleurintensiteit zal nog met zeker 40% afnemen. Na ongeveer 3 tot 5 weken kunt u het uiteindelijke resultaat zien van uw permanente make-up behandeling.

Wat is de nazorg van de permanente make-up behandeling?

Er zijn een aantal aspecten waarmee u rekening dient te houden bij het zetten van permanente make-up.

Hygiëne: De eerste 2 dagen na de permanente make-up behandeling, mag u het behandelde deel niet nat maken. Pas op met haren wassen en douchen. Na een paar dagen komen er wat korstjes op, hieraan mag u absoluut niet krabben of trekken. Doet u dit wel dan kunnen er ontstekingen ontstaan of verdwijnen de kleur pigmenten, waardoor de kleur niet mooi egaal heelt. Om hygiënische redenen mag u gedurende een week na de behandeling niet in de sauna, zwembad of zee. Hou daarom alstublieft rekening met uw vakantieplannen.

Kleurintensiteit: De eerste week mag er geen make-up worden aangebracht op de behandelde delen. Doet u dit wel, dan kan dat het kleurpigment beïnvloeden en kan dit ontstekingen veroorzaken.
Vandaar geen make-up gebruiken binnen de week na een permanente make-up behandeling. Nadien kan make-up handig zijn voor het eventueel “bij tekenen” waar de huid na de eerste plaatsing wat PMU-pigment heeft geabsorbeerd tot de nabehandeling is uitgevoerd. Make-up kan dan eventueel nog gebruikt worden om bijvoorbeeld lippen eens een andere kleur te geven of een oog wing te vergroten bij een eyeliner.

Zonlicht: De kleurpigmenten zijn bijzonder gevoelig voor zonlicht, zolang de huid niet volledig is hersteld. U mag een week niet onder de zonnebank. Hiervoor geldt ook dat u rekening dient te houden met uw vakantie.

Hoe verloopt een permanente make-up behandeling?
 • Drink 24 tot 48 uur voor de behandeling geen alcohol meer. Dit verdunt namelijk het bloed.
 • Bij aanvang starten we met het invullen van een vragenformulier.
 • Er gekeken wat u wensen zijn. Bijvoorbeeld een natuurlijke look, opvallende uitstraling of vollere wenkbrauwen.
 • De kleur wordt bepaald in overleg. Hierbij wordt rekening gehouden met de kleur van uw huid (koel of warm huid), uw kleur ogen en haar.
 • Vorm en kleur zijn nu met u door besproken en wordt er gestart met de pigmentatie.
 • Na de behandeling krijgt u informatie mee hoe u de behandelde plaats dient te verzorgen.
 • Er wordt een afspraak gemaakt voor een perfectie nabehandeling. Een perfectie behandeling is bij de prijs inbegrepen.
 • Na 6 tot 10 weken komt u terug voor een eventuele perfectie nabehandeling.

Contact

I Do Beauty
Eemnesserweg 1
1251 NA Laren

06-46088964
info@idobeauty.nl

Ervaar de luxe en het gemak van wimperextensions en professioneel aangebrachte Permanente Make-Up!

Diensten die we aanbieden

Wimperextensions


Wij zetten binnen onze salon twee soorten wimperextensions, namelijk:

Russian Volume 2D-6D en One by One.

Permanente Make-Up


Elke vrouw wil er graag perfect verzorgd uit zien op ieder moment van de dag.

Onze Prijzen

Bij elders geplaatste permanente make-up worden de mogelijkheden tijdens een consult bepaald.

Eyeliner Infralash Onder €195
Eyeliner Infralash Boven €275
Eyeliner Infralash Boven & Onder €375
Wenkbrauwen Ombre / Powder €395
Lipliner €350
Full Lips / Lip Pigmentatie €395
Opvullen binnen 2 weken One By One90 €65
Opvullen binnen 3 weken One by One €75
Opvullen binnen 4 weken One by One €90
Nieuwe set One-by-One €110
Opvullen binnen 2 weken 2D – 6D Volume €65
Opvullen binnen 3 weken 2D - 6D Volume €75
Opvullen binnen 4 weken 2D - 6D Volume €90
Nieuwe set Russian Volume 2D - 6D Volume €110
Wimperextensions verwijderen €30

Na 4 weken opvullen wordt er een nieuwe set berekend.

* Let op! Voor het opvullen van werk van andere wimperstylistes wordt €10 extra gerekend op de normale prijs. Dit is eenmalig. Als u blijft opvullen bij I Do Beauty, betaalt u gewoon het normale tarief. Als de set van de andere wimperstyliste kwalitatief niet op te vullen is, worden de oude wimperextensions verwijderd en een nieuwe set geplaatst en berekend.

Touch-Up / Nabehandeling behandeling binnen 3 maanden (indien nodig)

Wenkbrauw Touch-up behandeling binnen 1 jaar

Wenkbrauw Touch-up behandeling binnen 2 jaar

Eyeliner Touch-up behandeling binnen 1 jaar

Eyeliner Touch-up behandeling binnen 2 jaar

Lipliner Touch-up behandeling binnen 2 jaar

Full Lips / Lip Pigmentatie Touch-up behandeling binnen 2 jaar

 

€135

€195

€275

€150

€195

€250

€300

 

   

De Touch-up behandelingsprijzen gelden voor klanten die daarvoor een PMU behandeling hebben gedaan bij I Do Beauty. De prijzen voor het opfrissen van PMU welke niet door ons zijn gezet, zijn onder voorbehoud. Per klant zal worden gekeken naar de kwaliteit van de PMU zoals de vorm en de kleur. Indien de benodigde behandeling gelijk is aan het zetten van een nieuwe PMU dan zal die prijs ook van toepassing zijn. Uiteraard wordt dit vooraf besproken.

Een Touch-up / nabehandeling tussen de 6 en 12 weken zal plaatsvinden indien er nog niet voldoende pigment is achtergebleven, dit is verschillend per persoon en huid. Bij elders geplaatste permanente make-up worden de kosten tijdens een consult bepaald. * Let op! Het kost extra als u meer dan 12 weken wacht om de eerste Touch-up / Nabehandeling te nemen.

   
Wenkbrauwen Shapen (Waxen, Epileren & Shapen) €29
Wenkbrauwen Henna verven €39
Wenkbrauwen Deluxe (Waxen, Epileren en Stylen met Henna of RefectoCil verven ) €49
Bovenlip Waxen €15
Kin Waxen €15 
Wangen Waxen €25
   
   

Klanten reviews

Dankzij Dominique kreeg ik vorige week de wimpers van mijn leven. Ze is een perfectionist en zet zich zo in om vrouwen er op hun best uit te laten zien. Tamara
By far the Best of the Best met wimpers. Perfectie is wat Do nastreeft. Als ik een cijfer zou mogen geven: een dikke 10 plus! Yes I Do ( Beauty) Corine
Beste wimperstyliste! Gaat erg secuur te werk altijd. Roksahr
Vandaag mijn wimpers laten doen bij I Do Beauty. Wat is ze professioneel en wat wordt het mooi! Ze laat je stralend de deur uit gaan en je voelt je weer op en top vrouw! Laura
Ik ben tot nu toe twee keer I Do Beauty geweest en ik ben helemaal weg van haar! Ik vertelde het idee van wat ik wilde en ze creëerde precies de eyeliner zoals ik wilde. Ik word voortdurend gecomplimenteerd. Sterk aanbevolen! Nicole
Dankjewel voor mijn nu langere en vollere wimpers! Ben er erg blij mee, mijn ogen lijken meer ‘open’. Ik krijg complimentjes dat ik er uitgerust uit zie. Dominique neemt echt de tijd voor zowel de eerste set als het opvullen. De wimpers blijven goed zitten en ik zie helemaal geen lijmrestjes, super netjes gezet. Helemaal blij met mijn nieuwe set. Nathalie
Paar weken geleden heb ik de stap gezet en permanente wenkbrauwen make up te nemen. Had ik het maar veel eerder gedaan. Het is zo natuurlijk en mooi geworden. Nooit meer opmaken zelf. Ook een mooie lift van de wenkbrauw, super! Dominique je bent de beste. Ljuba
Bellen
Navigeren